Højtuddannet arbejdskraft hos Dansk Infrarød Inspektion

Med hele Danmark som arbejdsområde startede direktør Bent Bagge Nøhr sin virksomhed ”Dansk Infrarød Inspektion” i 2001. På det tidspunkt var der i befolkningen en vågnende bevidsthed om, at det koster at ”fyre for gråspurvene”, ikke bare kroner og ører for den enkelte husstand/virksomhed, men i høj grad også vore fælles energiressourcer.

Den tid er for længst forbi, hvor man slog døre og vinduer op på vid gab, når det blev for varmt inden døre. I dag ved vi, at energispild koster, men såkaldt almindelige mennesker kan have vanskeligt ved at mærke, om et hus er tæt eller ej, medmindre man direkte føler, at det trækker i opholdszonen, omkring vinduesrammerne. Løsningen findes i Biersted.

Vækst Jammerbugt som samarbejdspartner
”Dansk Infrarød Inspektion” har hovedkontor på en ejendom udenfor Aabybro, og her møder vi Bent Bagge Nøhr, der gerne deler ud af sin store viden om termografi, skimmelsvamp, fugtmåling, lokalisering af kuldebroer mv, alt sammen noget, vi nødig ser i vore egne huse. Og nej, der er ikke kun tale om gamle ejendomme, også helt nye byggerier kan være så dårligt konstrueret eller bygget, at udbedringen af skaderne kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner.

Næsten fra starten har jeg løbende haft møder med Søren Vestergaard og Anitta Gøl fra Vækst Jammerbugt, og det har jeg haft stor glæde af. Vi orienterer gensidig hinanden om, hvad nyt bl.a.  erhvervslivet efterspørger, for det er vigtigt konstant at være opdateret op på forkant med udviklingen. 

 ”Rød virksomhed” udvidet med  ”grøn virksomhed"
”EnergiVision”, er en del af udviklingen og en nyskabelse under ”Dansk Infrarød Inspektion” med termografi som omdrejningspunktet. Med tiden har Bent Bagge Nøhr tilpasset virksomheden, så den på alle måder lever op til de nyeste krav.

Siden 2017 har det været lovpligtigt at udfærdige en funktionsrapport for ventilationsanlæg, varme- og køleanlæg, belysningsanlæg og elevatorer til kommunen i forbindelse med alle nybyggerier og ved større renoveringsopgaver. Vi har valgt at ansætte en energiteknolog med kompetence på området.  Sidste år fik vi igen hjælp fra Vækst Jammerbugt og via landdistriktsvækstpilotordningen ansatte vi en nyuddannet energiteknolog til jobbet.

Desværre måtte vi tage afsked med hende, da hun ønskede at flytte hjem til Sjælland. For nylig var vi heldige at finde ny energiteknolog til at videreføre landdistriktsvækstpilotordningen, så vores nye mål for grøn vækst kan køre videre, og så får han et helt år i firmaet. 

Michael Gelardi blev ansat efter nytår, og med en uddannelse indenfor energiteknologi og energimanagement på UCN i Aalborg er han næsten skræddersyet til jobbet som energiteknolog/konsulent. I det første år er Michael ansat med løntilskud, og herefter skal der gerne være grundlag for, at vi kan beholde ham i virksomheden.

Da det er et helt nyt tiltag, er Michael selv med til at forme sit job, han har bl.a. oprettet en Facebookgruppe og er tillige på Instagram og medvirker på den måde med udbredelse af kendskabet til energiforbrug, ikke kun i virksomheder, men også i lejligheder og private huse. Tidligere var det primært udsigten til økonomiske besparelser, der motiverede folk til at kontakte virksomheden, men med nutidens fokus på energi, giver det mening at gøre en indsats med tanke for fremtiden.

Besøg Dansk Infrarød Inspektion her