Møllers Malerfirma

Det lokale malerfirma, Møllers Malerfirma fra Pandrup, er netop er kåret som Årets Maler i 2017. Læs historien og mød manden bag succesen.

Personen bag
Indehaveren Allan Norre Møller er 35 år, gift og far til 2 børn. Familien er bosat i Pandrup, hvorfra familielivet leves i tæt forening med den daglige drift af firmaet. Når malerpenslen sidst på dagen lægges til side, tilbuddene til de nye kunder er lavet, eller inspektionen hos en kunde er overstået, så bliver en stor del af den sparsomme fritid brugt i Jetsmark Idrætsklub, hvor Allan igennem flere år har stået i spidsen for sønnens fodboldhold samt selv været aktiv spiller.

Har du altid vidst, at du skulle være selvstændig?
Jeg har aldrig været bange for en udfordring, lyder svaret, men det lå ikke nødvendigvis lige i kortene, at jeg skulle være selvstændig. Jeg har været vidt omkring i mit arbejdsliv, som tæller ansættelse hos blandt andet Jensens Bøfhus og Fibertex, hvor jeg var procesoperatør. Min karriere inden for det traditionelle håndværksfag startede hos et tømrerfirma, men de mange tunge løft blev en udfordring, så der skulle ske noget andet, og det blev startskuddet til malerbranchen.

Hvordan startede firmaet?
Det hele startede hjemme på matriklen, hvor 12m2 i garagen blev indrettet til et firma. Jeg fik hurtig en del kunder, og 3 måneder senere lejede jeg en mand ind for at kunne følge med. Den første ansat var en lærling, og det har jeg aldrig fortrudt. I dag fire år senere tæller firmaet 7 ansatte. Allan svinger ikke længere selv malerpenslen på fuld tid, for det er der simpelthen ikke tid til, når der også skal laves tilbud til nye kunder, pladserne skal inspiceres, og materialer skal fragtes. Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at jeg sidder på hænderne, tværtimod. Jeg skal være en ressource, der altid kan træde til, hvis det brænder på med at få færdiggjort en opgave, og når det er tilfældet, så er jeg at finde blandt mit personale med en malerpenslen i hånden. På den måde holder jeg mig også konstant opdateret på mit eget fag. Nogle ting har han dog måttet lægge fra sig, og det er blandt andet administration af firmaets økonomi. Jeg har måtte konstatere, at selv om jeg gerne vil gøre det hele selv, så er behovet for hjælp på særligt den administrative del været en nødvendighed.

Du er kåret som Årets Maler i 2017 – hvordan er det gået til?
Det korte svar må være, at det er fordi jeg er ”pillen til fingerspidserne”. Jeg har store forventninger til mig selv og går ikke på kompromis med kvaliteten, og det kan kunderne godt lide. Selve kåringen er netop baseret på de anmeldelser, som kunderne har givet virksomheden via Anmeld-håndværker.dk, og her er virksomheden anmeldt ud fra 5 parametre, nemlig kommunikation, aftaler, pris, tilfredshed og oprydning. Vi er utrolig stolte over den anerkendelse, vi har fået, og det tror jeg skyldes vores bevidsthed omkring høj kvalitet, og så er anmeld systemet jo med til tilstadighed at holde os helt skarpe, og det gælder både mig selv, men også mit personale, som jeg også stiller store krav til.

Hvor er dit firma om 10 år?
Når man som jeg sætter en ære i at kunne følge med i stort set hver en opgave, og samtidig være til stede for både kunder og personale, så sætter det en naturlig begrænsning for, hvor stort firmaet skal være. Firmaet skal ikke være større, end jeg selv kan håndtere det.

Hvem er dine kunder?
Vi er et lokalt firma, og derfor er der også rigtig mange lokale kunder, men kunderne finder jeg også uden for kommunegrænsen og særligt omkring Løkken, Brønderslev og Aalborg. Kundekredsen tæller både, erhvervskunder, private og opgaverne spænder vidt fra nyopførsler over tilbygninger og renoveringer. Kunderne er meget loyale og vi oplever, at stadig flere nye kunder har fået os anbefalet af tidligere kunder, og det i sig selv tager vi som et skulderklap.

Fakta:

Møllers Malerfirma ligger på Bystrædet i Pandrup. Læs mere på virksomhedens hjemmeside www.mollers-malerfirma.dk