Her er Jammerbugts mest innovative virksomheder

Pressemeddelelse

3. februar 2014

Tre virksomheder fra Jammerbugt Kommune blev fredag den 31. januar 2014 kåret som semifinalister i den regionale innovationskonkurrence Tag Fat. Borgmester Mogens Gade og Erhvervs- og Turistchef René Zeeberg stod for at overrække den glædelige nyhed.

Via en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejdere og ledere har 10 virk-somheder fra Jammerbugt Kommune som led i Region Nordjyllands innovati-onskonkurrence Tag Fat fået vurderet deres innovationskompetencer. Her-igennem er følgende tre virksomheder udpeget som Jammerbugt Kommunes mest innovative i 2013-2014.

Kulturhuset Blokhus
Kulturhuset Blokhus har siden etableringen i sommeren 2013 udviklet sig til et centrum for kulturelle arrangementer bl.a. koncerter, foredrag og events. Trods sin "unge" alder har kulturhuset formået at tiltrække en række 1. klasses kulturelle oplevelser for alle aldersgrupper. Disse tæller blandt andet Verdensballetten, international sandskulpturfestival, træskulpturfestival, hundefestival, nationale kunstnere og musikere og meget mere. Kulturhuset Blokhus skaber dermed rammer for spændende og ekstraordinære kulturelle oplevelser i og omkring feriebyen Blokhus. Kulturhuset Blokhus danner også rammen om Danmarks eneste Rock ´n Roll museum, ligesom afholdelse af private arrangementer tæller med i rækken af tilbud.

2M Ståldesign
2M Ståldesign beskæftiger sig med alt tegnearbejde inden for konstruktioner i stål, aluminium og plast, både til fremstilling af prototyper og til industriel pro-duktion – til lands og til vands. Med konceptet 'Lej en 3D-konstruktør' kan kunderne på freelance-basis hyre en konstruktør i en kortere eller længere periode. Det giver stor fleksibilitet og minimerer de faste omkostninger. Virk-somheden udfører opgaver for kunderne hos kunden selv eller i virksomhe-dens egen tegnestue og håndterer alt lige fra skitser til produktionsklare 2D og 3D tegninger.

Aabybro Mejeri
Aabybro Mejeri producerer is med udgangspunkt i traditionelle håndværks-mæssige kvaliteter. Specialet er produktion af literis og islagkager, og siden 2001 energitætte produkter, hvor målgruppen er svagt spisende – de energi-tætte produkter er udviklet i samarbejde med Aalborg Universitet. Det er andet år, at Aabybro Mejeri er med i Tag Fat-konkurrencen og blandt semifinalisterne i Jammerbugt Kommune.

Vigtigt at satse på innovation

Jammerbugt Kommunes mest innovative virksomhed og repræsentant i den regionale finale der finder sted den 15. maj 2014, bliver kåret på ge-neralforsamlingen for Jammerbugt Kommunes Erhvervsforeningen d. 18. marts 2014.
Ifølge Erhvervs- og Turistchef i Jammerbugt Kommune René Zeeberg er det vigtigt, at virksomheder tænker innovation ind i den daglige drift: "Det ligger helt klart, at innovation er afgørende for danske virksomheder og at innovation er vejen til vækst. Vi skal konstant være opmærksomme på at forny os for at tilfredsstille vores kunder og ikke mindst for at være konkurrencedygtige på et stadigt større internationalt marked. Derfor er det også glædeligt, at 10 virk-somheder i Jammerbugt Kommune har deltaget i Tag Fat konkurrence, som netop sætter innovation på dagsordenen."

Vejen til finalen

Region Nordjylland lancerede i 2012 kampagnen "Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig". Det overordnede formål med kampagnen er at sætte fokus på innovation som generator for vækst i erhvervslivet. Det sker blandt andet gennem Tag Fat konkurrencen, hvor nordjyske virksomheder får vurderet de-res innovationspotentiale.
Nordjyllands mest innovative virksomhed bliver fundet blandt 11 finalister, der repræsenterer alle de nordjyske kommuner. Tag Fat-finalen afvikles 15. maj i Europahallen i Aalborg. Vinderen hædres blandt andet med rådgivningsydelser til en samlet værdi af 100.000 kroner.


For yderligere information:
Kulturhuset Blokhus. Dir. John Andersen, tlf. 7023 1756 / 2121 3818. Læs mere på www.kulturhusetblokhus.dk


2M Ståldesign: Direktør Michael Feifer Møller, tlf. 96 96 18 18 Læs mere på www.2mstaaldesign.dk


Aabybro Mejeri: Ejer Niels Henrik Lindhardt, tlf. 9824 1004. Læs mere på www.ryaais.dk


Erhvervs- og Turistchef, René Zeeberg, tlf. 41 91 39 81


Julie Øst Anderson, konsulent Region Nordjylland, tlf. 29 34 44 79

Lige nu...

Årligt møde med finansielle rådgivere

Torsdag den 7. december

Rusland - et stort potentiale for dansk erhverv

5. december 15.00-17.00

Vækst Jammerbugt søger erhvervskonsulent

Iværksætteruge 46 i Jammerbugten

Millionbevilling til udvikling af produktionserhvervet i Jammerbugt Kommune

Mød Møllers Malerfirma

Årets Maler 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se hvad vi kan gøre for dig

Har du overvejet at tage en praktikant?