Iværksættere springer ud

Traditionen tro er der fuld gang i iværksætterkurserne hos VÆKST Jammerbugt. Infolinkkurser, som er leverandør af uddannelsen, er tovholder og bidrager med undervisere.

Kurserne kører over 7 aftener, og berører emner som økonomi, jura, salg, skat , forsikring, finansiering mv.

Det netop aflsuttede Trin 1 kursus, med sidste undervisningsaften den 9. april, havde 13 deltagere med en bred og vidt forskellig baggrund. 

En af deltagerne, Helle Røge, som 1. marts har startet Helle Røge Ergonomi, valgte at deltage på iværksætterkurset for at få en overordnet gennemgang af de vigtigste faktorer i forbindelse med etablering og drift af egen virksomhed:

"Jeg hørte om iværksætterkurset hos VÆKST Jammerbugt, da jeg var til mit første møde med deres iværksætterrådgiver. Senere, i efteråret 2013, var jeg til en erhvervsmesse i Europa Hallen, hvor jeg mødte Infolink og igen blev introduceret til kurset.

Jeg meldte mig til kurset for at få en viden om nogle af de områder, hvor min viden er på et lavt niveau. Jeg ved, at jeg har behov for viden for at kunne komme godt i gang samt opnå de nødvendige informationer om, hvordan jeg skal forholde mig i forhold til at være selvstændig kontra lønmodtager. Jeg tænker eksempelvis på forsikring, arv, gæld, regnskab, fagforening, sygdomssikring m.m. Desuden meldte jeg mig også til kurset for at skabe mig et netværk sammen med andre nye iværksættere. Som iværksætter kan man føle sig lidt alene med sine udfordringer. Det er godt at møde andre, der er i sammen situation, og har nogle af de samme oplevelser - positive som negative - som vi kan dele på kryds og tværs, samtidig med at vi kan lære rigtig meget af hinanden.

Jeg har nu været til tre af de fire aftener og må sige at mit udbytte har levet op til mine forventninger.

Det har været super godt og givende at komme til samtaler hos Erhvervsrådgiveren. Det har sat gang i refleksioner og handleplaner. Rådgiveren giver god støtte til at tro på, at ens idé er bærende samtidig med, at der er blevet stillet spørgsmål, som har givet refleksioner til det videre arbejde med idéen."

Helle Røge Ergonomi, som har sit primære fokusområde indenfor kontorergonomi, siger om sin mission:

"Jeg ønsker at forebygge, at kontoransatte får smerter i deres skulder, nakke og følgerne deraf – eks. hovedpine. Medarbejderne skal til at anvende de variationsmuligheder, der er i allerede indkøbte skriveborde og kontorstole. Virksomhederne har indkøbt borde, stole og andre redskaber og dermed opfyldt Arbejdsmiljølovens krav, men medarbejderne er blot aldrig blevet introduceret til, hvordan de skal anvende disse og fastholdes derfor i dårlige arbejdsstillinger. Jeg ser det derfor som en vigtig forudsætning at virksomhederne gør deres medarbejdere medansvarlige for deres helbred, ved at medarbejderne får den viden, der skal til, for at de skabe variationer og nye vaner."

Besøg evt. Helle Røge Ergonomis hjemmeside for inspiration og måske bestille en ergonomisk gennemgang af din arbejdsplads: www.helleroege.dk

Lige nu...

Virksomhedsguiden.dk er lanceret

NYT tilbud fra den kollektive trafik

Mangler du personale?

Tilbud fra Jobcenter Jammerbugt

Nyt tilbud til Jammerbugtens iværksættere

Virksomhedsportrætter

Kom tæt på erhvervslivet i Jammerbugten

NordVest Smart Production

Bliv klar til Industri 4,0

Se hvad vi kan gøre for dig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Har du overvejet at tage en praktikant?