Jammerbugt Morgenbriefing 2020

Tirsdag den 11. februar afholdtes Jammerbugt Morgenbriefing 2020. Fokus var tiltrækning og fastholdelse af kvalificerede medarbejdere.

Temaet i år ramte det brede erhvervsliv i Jammerbugten, nemlig arbejdskraft! Både det at tiltrække arbejdskraft (den rette arbejdskraft) og det at fastholde den. Begge dele kan nemlig være en udfordring. På jobmarkedet i dag, hvor efterspørgsel på arbejdskraft på flere områder er større end udbuddet kan det være svært at tiltrække de helt rigtige medarbejdere, og det bliver ikke lettere hvis man er en lille eller mellemstor virksomhed og skal konkurrere med de store kendte virksomheder.

På Jammerbugt Morgenbriefing blev udfordringerne italesat og der fremkom ideer til løsninger.

Nedenfor kan du hente inspiration i dagens præsentationer

 

Arbejdskraftsituationen i Jammerbugt Kommune i dag 
v/ erhvervschef Line Renée Thellufsen & Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen

Hent oplægget her

.................

Vækstpotentialer i kvalificeret arbejdskraft
v/ Lasse Thomsen, chefkonsulent hos Erhvervshus Nordjylland

Dygtige og dedikerede medarbejdere er et must, når du skal realisere vækstpotentialer i din virksomhed. Det gælder uanset, om du eksempelvis skal udnytte digitaliseringens mange muligheder, skabe en bæredygtig profil, effektivisere, udvikle nye produkter eller udvide dine markeder. Lasse Thomsen giver inspiration til, hvordan du med afsæt i kvalificeret arbejdskraft kan realisere din virksomheds potentialer.

Hent Lasse Thomsens oplæg her
...............

Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft – do´s & dont´s
v/ Jakob Lützen, Business Relation Manager, Akademikernes A-kasse

På et jobmarked hvor efterspørgsel ofte er større end udbud kan det være svært at tiltrække den relevante arbejdskraft. Er man samtidig en lille eller mellemstor virksomhed der skal konkurrere om den samme arbejdskraft med andre og måske mere kendte virksomheder, kan det være en endnu større udfordring at få tiltrukket de kompetencer man har brug for.

Jakob Lützen giver et indblik i hvad AKA´s medlemmer tiltrækkes af når de er på udkig efter det næste job - og kommer med tip til hvad man som virksomhed selv kan arbejde med for at stå lidt stærkere i konkurrencen om den eftertragtede arbejdskraft.

Hent Jakob Lützens oplæg her
.............

Tiltrækning og fastholdelse i Migatronic – en rejse der først lige er begyndt
v/ Rikke Ørsted Thomsen, HR Chef hos Migatronic A/S & Migatronic Automation

Med en høj gennemsnitsalder og anciennitet samt ønske om udvikling og vækst står er Migatronic overfor spændende fremtid. Hvordan fastholder vi vores dygtige og loyale medarbejdere samtidig med, at vi også tiltrækker nye kompetencer og kræfter? Dette spørgsmål optager os i høj grad hos Migatronic. Rikke Ørsted vil dele de overvejelser Migatronic gør sig samt tale om nogle af de udfordringer og tiltag de arbejder med.

Hent Rikke Ørsteds oplæg her
...............

Få nye medarbejdere flyvende fra start
v/ Christian Harpelund, direktør og organisationspsykolog, Onboarding Group

Tørre tal viser, at op mod 25 procent af nyansatte i gennemsnit har forladt deres nye virksomhed inden for det første år. Og 22 procent af de nye ansatte, der forlader deres job, gør det allerede inden for de første to måneder.

Onboardingen og arbejdet med at få integreret nye medarbejdere i virksomheden kan, hvis det udføres rigtigt, sætte aftryk direkte på bundlinjen. Større loyalitet, stærkere engagement, bedre fastholdelse og – ikke mindst – kortere tid fra første arbejdsdag til fuld performance er blot nogle af de gevinster, der kan høstes.

Hent Christian Harpelunds oplæg her

 

Hent og se det fulde program her.

 

 

 

Kontakt

VÆKST Jammerbugt
Lundbakvej 5
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 89 80
vaekst@jammerbugt.dk

Åbningstider

Man - Ons 8.00 - 15.30
Tors 8.00 - 17.00
Fre 8.00 - 13.00

Lør/søn/helligdage: Lukket