Jammerbugtens erhvervsliv flot repræsenteret i regional innovationskonkurrence

Når Region Nordjylland til maj kårer regionens mest innovative virksomhed i forbindelse med innovationskonkurrencen Tag Fat, så er der gode chancer for, at valget falder på en virksomhed fra Jammerbugten. Jammerbugten har nemlig 8 virksomheder med i konkurrencen, hvor virksomheder fra hele Nordjylland dyster på gode forretningsidéer, avancerede produktionsmetoder og smarte serviceydelser.

Det er fjerde gang, at den nordjyske innovationskon­kurrence Tag Fat finder sted, og i dette års udgave stilles der skarpt på de nordjyske virksomheders arbejde med såkaldt smart produktion og service, som handler om, hvordan virk­somhederne formår at kombinere produkter eller ser­viceydelser med smart data. Automatisering og brug af robot teknologi og sensorstyring er et andet ek­sempel på innovative virksomheder, som er med til at gøre en forskel. De 8 virksomheder i Jammerbugten, der deltager i konkurrencen er Fårup Sommerland, Fribol, PanPac, Telco Electronics, Fjerritslev tryk, Krone Vinduer, Cobham Satcom og Migatronic Automation.

Vigtigt at satse på innovation
Ifølge chef for Vækst Jammerbugt Anders Stryhn er det vigtigt, at virksomheder tænker innovation og nye produktionsteknologier ind i den daglige drift. ”Innovation og udvikling er afgørende for de mange danske virksomheder, der lever af nicheprodukter på højt internationalt niveau. Konstant tilpasning og udvikling af produkter og processer er ofte en nødvendighed, hvis virksomhederne skal forblive konkurrencedygtige på internationale markeder. Derfor er det også glædeligt, at flere virksomheder i Jammerbugt Kommune, herunder de 8 deltagende virksomheder, allerede har implementeret forskellige former for smarte produktionsløsninger i deres virksomheder, og bevidst taget stilling til, at følge med teknologierne og udnytte de forretningsmæssige potentialer, der ligger i anvendelsen heraf.”
 

Vejen til finalen
De 8 deltagende virksomheder skal skæres ned til 3 finalister, hvoraf én til sidst bliver kåret som Jammerbugtens mest innovative, og dermed skal repræsentere Jammerbugten ved den regionale kåring i maj 2018. Det er et lokalt dommerpanel, der sammen med en innovationsekspert skal kåre den lokale vinder, hvilket sker på Erhvervsforeningen nytårskur den 23. januar.
Det lokale dommerpanel i Jammerbugt Kommune består af: borgmester Mogens Gade, erhvervs- og turistchef Anders Stryhn, fmd. for Jammerbugt Kommunes erhvervs,- og turistråd Brian Bertelsen samt en ekstern innovationsekspert fra Region Nordjylland.

  

Fakta
Bag innovationskonkurrencen står Vækstforum Nord­jylland, Region Nordjylland og de nordjyske kommuner som alle ønsker at sætte ekstra skub i innovationen i det nordjyske erhvervsliv. Det skal løfte konkurrence­evnen og væksten til glæde for både virksomhederne selv og til gavn for den nordjyske beskæftigelse og de mange borgere, som arbejder i Nordjylland.

Deltag i kåringen og nytårskuren

Pris 150,- pr. person
Medlemmer af Erhvervsforeningen: gratis 

Hent program for nytårskuren her

Tilmeld her