PM: Her er Jammerbugts mest innovative virksomheder

Tre virksomheder fra Jammerbugt Kommune er kåret som semifinalister i den regionale innovationskonkurrence Tag Fat. Via en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejdere og ledere har 11 virksomheder fra Jammerbugt Kommune som led i Region Nordjyllands innovationskonkurrence Tag Fat fået vurderet deres innovationskompetencer. Herigennem er tre virksomheder udpeget som Jammerbugt Kommunes mest innovative i 2015-2016. De tre virksomheder er Sea-Safe Aps, Fårup Sommerland og Feriecenter Slettestrand.

Sea-Safe ApS
Sea-Safe er en ny virksomhed, som med succes producerer, forhandler og udvikler redningsstiger til danske og udenlandske havne, med udgangspunkt i øgede sikkerhedskrav til de moderne oplevelsesrum, hvor by, erhverv og vand mødes i form af maritime bymiljøer.

Redningsstigerne udvikles i samarbejde med lokale aktører i Jammerbugt Kommune, og bidrager med både arbejdspladser, innovationsaktiviteter og vækst i lokalområdet, ligesom Sea-Safes fortsatte udvikling sker i samarbejde med flere af de lokale virksomheder.

Den innoverende redningsstige fra Sea-Safe har den forulykkede i fokus, og er designet til at gøre det så let som muligt for denne at redde sig selv op af vandet og i sikkerhed.

Som noget nyt på markedet for redningsstiger, er Sea-Safe redningsstigen designet med en række nytænkende funktioner, såsom lys indbygget i selve stigen, GSM-modem til alarmopkald, og redningskrans med indbygget GPS-sender, der gør det let at lokalisere mennesker, der er faldet i vandet. 

Disse funktionaliteter forsynes med strøm fra redningsstigens indbyggede solcellepanel, som også fungerer som lygtepæl, og dette betyder bl.a. også, at stigen er selvforsynende med strøm, og derfor ikke har brug for kabeltilførsel eller anden særlig tilpasning for at kunne opstilles på havnearealer og lign 

Sea-Safe redningsstigen er allerede i dag opsat i flere havne, både i og uden for Danmark, og er med til at sætte fokus på behovet for bedre sikkerhed i de mange maritime miljøer, hvor by og vand mødes.

Fårup Sommerland
Fårup Sommerland har, siden parken åbnede i 1975 udviklet sig til en forlystelsespark i international topklasse. Parken råder over ikke mindre end 90 ha hvor af bl.a. forlystelserne, parkeringspladserne og spisestederne fylder godt halvdelen.

Fårup Sommerland formår kontinuerligt at forny sig til glæde for parkens mere end 600.000 årlige gæster. Til den fornyelse tæller parkens seneste attraktion ”Vandkanonen”, som er del af parkens aquapark.

Ud over at være en attraktion i international topklasse er virksomheden understøttende i forhold til den samlede overnatningskapacitet i Jammerbugt Kommune, da parken til sæson 2016 åbner et nyt firestjernet hotel midt i parken.

Fårup Sommerland høster store roser og megen opmærksomhed både nationalt og internationalt, hvilket har resulteret i en lang række priser og udmærkelser. Parkens unikke servicekoncept ”Fårup Academy”, som er et uddannelsesakademi for parkens mange ansatte er blandt andet med til at sikre en gæstetilfredshed, der nærmer sig 100%.

Feriecenter Slettestrand
Det familiedrevne feriecenter i hjertet af Slettestrand har siden slutningen af 90érne fået opbygget et moderne feriecenter, som året rundt tilbyder ferieophold af høj kvalitet og varierende karakter.

Feriecentret favner mange koncepter og har dermed også en bred kundemålgruppe, som serviceres året rundt. Familien tager et særdeles stort socialt ansvar idet feriecentret er anerkendt som et af de absolut bedste handikapvenlige feriecentre i landet.

Feriecenter Slettestrand har desuden formået at udnytte den omkringliggende naturs potentialer inden for MTB turismen, og fremstår i dag som et forbilledligt eksempel på dét at kunne benytte og beskytte naturen. Feriecenter Slettestrand / MTB Slettestrand har udviklet sig til et kraftcenter for MTB-turisme på internationalt niveau. Man har skabt en unik kombination af særlige faciliteter og tårnhøj ekspertise, som ikke findes tilsvarende i vore nabolande. Tilbud om bl.a. MTB tekniktræning og undervisning samt eventafvikling med ”Årets mountainbiker”, Esben Kronborg og hans stab af MTB instruktører tiltrækker MTB brugere fra især Danmark og Norge året rundt.

Virksomheden har desuden formået at indgå særlige offentlige-private partnerskaber med bl.a. Naturstyrelsen og vidensinstitutioner til gavn for både vækst, bosætning og beskæftigelse i kommunen.

Vigtigt at satse på innovation
Ifølge chef for Vækst Jammerbugt Anders Stryhn er det vigtigt, at virksomheder tænker innovation ind i den daglige drift. ”Innovation er afgørende for danske virksomheder, da det er en vej til vækst. Vi skal konstant være opmærksomme på at forny os for at tilfredsstille vores kunder og udvikle vore produkter, så vi forbliver konkurrencedygtige på et stadigt større internationalt marked. Derfor er det også glædeligt, at 11 virksomheder i Jammerbugt Kommune har deltaget i Tag Fat konkurrence, som netop sætter innovation på dagsordenen".

Vejen til finalen
Jammerbugt Kommunes mest innovative virksomhed og repræsentant i den regionale finale der finder sted onsdag den 11. maj 2016, bliver kåret på generalforsamlingen for Erhvervsforeningen for Jammerbugt Kommune mandag den 7. marts 2016.

Fakta
Region Nordjylland lancerede i tilbage 2012 kampagnen ”Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig”. Det overordnede formål med kampagnen er at sætte fokus på innovation som generator for vækst i erhvervslivet. Det sker blandt andet gennem Tag Fat konkurrencen, hvor nordjyske virksomheder får vurderet deres innovationspotentiale.

 

Lige nu...

Årligt møde med finansielle rådgivere

Torsdag den 7. december

Rusland - et stort potentiale for dansk erhverv

5. december 15.00-17.00

Vækst Jammerbugt søger erhvervskonsulent

Iværksætteruge 46 i Jammerbugten

Millionbevilling til udvikling af produktionserhvervet i Jammerbugt Kommune

Mød Møllers Malerfirma

Årets Maler 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se hvad vi kan gøre for dig

Har du overvejet at tage en praktikant?